Unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu acolo în mijlocul lor – Matei 18:20 (Forum)

Cristos instruind

Dragi frați,

Când vorbesc cu tatăl meu, face mereu referire la un citat din Biblie, “Dacă doi sau mai mulți se adună… atunci eu sunt în mijlocul lor” (nu-mi amintesc citatul exact). Acest citat pare să fie replica lui principală pentru a respinge Credința. Când îl confrunt cu întrebarea, “Ce vrei să spui? Ce anume crezi că dovedești cu acest citat?” nu răspunde direct la întrebare… și apoi continuă să repete citatul. Este ceva ce pot să-i spun ca să-l trezesc la realitate?…

MHFM: Ca răspuns la argumentul său, ar trebui să-i atrageți atenția că declarația “Căci unde doi sau trei sunt adunați în numele meu, sunt și eu acolo în mijlocul lor” se găsește în Matei 18:20. În același context (câteva versete înainte de Matei 18:20) Isus face referire la puterea Bisericii de a lega și a dezlega (Matei 18:18) și spune discipolilor Săi că cine refuză să asculte de Biserică trebuie considerat “ca un păgân și un vameș” (Matei 18:17).

Așadar, adunarea “în numele Său” înseamnă sub autoritatea adevăratei Biserici și în calitate de credincioși adevărați care respectă toate învățăturile ei. Ereticii care se autointitulează credincioși ai lui Cristos, dar refuză să respecte autoritatea sau învățăturile Bisericii adevărate, nu se adună cu adevărat în numele Său.