Noua liturghie contra liturghiei catolice

Sfântul Alfons: “Diavolul a încercat mereu prin intermediul ereticilor să lipsească lumea de liturghie, făcându-i înaintaşii Anticristului, care înainte de orice altceva va încerca să nimicească şi va desfiinţa de fapt Sfânta Jertfă a liturghiei, drept pedeapsă pentru păcatele oamenilor, potrivit cu profeţiile lui Daniel, ‘şi i-a fost dată puterea împotriva jertfei veșnice’ [Daniel 8:12]”

Liturghia_catolica_schimbata_

Biblia învață că Isus este cu adevărat prezent în Euharistie

Această secțiune conține dovezi biblice rapide și concludente că învățătura catolică (despre faptul că Domnul Isus Cristos, Dumnezeu adevărat și om adevărat, este într-adevăr, cu adevărat și substanțial conținut în Euharistie) este învățătura Bibliei. Se vor putea vedea dovezi clare din Ioan 6, din cuvintele grecești specifice date în Ioan 6, din indicațiile contextuale și reacțiile ascultătorilor care erau lângă Isus, din tipologia Vechiului Testament (mielul de Paște, mana din pustie, instituirea Vechiului Legământ), 1 Cor. 10 și 11, și multe altele. De asemenea, vorbește despre cum părinții Bisericii au crezut în unanimitate că Euharistia este cu adevărat trupul și sângele lui Cristos.

9. Revoluția liturgică – O nouă liturghie

Ritul roman tradițional al liturghiei a fost codificat de papa sf. Pius al V-lea, care a declarat că nu poate fi schimbat; Noua liturghie este o creație din 1969 promulgată de Paul al VI-lea; De când noua liturghie a fost instituită, în bisericile Vatican II din lume s-au văzut tot felul de aberații, sacrilegii și ultraje liturgice imaginabile; Noua liturghie este de fapt protestantă; Dovezi că noua liturghie nu este validă – cuvintele de la prefacere au fost schimbate; Şi alte unghiuri ale acestei probleme dovedesc că noua liturghie nu este validă;

25. Secta Vatican II promovează idolatria prin adorarea omului în general, prin închinarea în mod particular la om în noua liturghie, şi prin acceptarea religiilor idolatre

Lex Orandi, lex credendi – Legea novus ordo de rugăciune corespunde cu legea novus ordo de credinţă: că omul este Dumnezeu. Rotirea altarului, şi înlocuirea lui cu o masă care e cu faţa la om, nu la Dumnezeu, înlocuieşte cultul lui Dumnezeu cu cel al omului. Propaganda de după Vatican II despre noua liturghie constant prezintă înțelesul liturghiei în adunare – în om mai degrabă decât în Dumnezeu. Constituția Vatican II despre liturghie învață în mod explicit că înainte de orice trebuie să se acorde grijă participării depline a oamenilor; această înseamnă că atenția față de om este cel mai important lucru în liturghie.

Noua liturghie este urâciunea pustiirii

Pentru prima și singura dată din istoria catolică, ca parte a unui nou cult și formă de închinăciune a fost ridicată o “masă” (citit: al doilea altar) între marginea verticală a altarului original și balustrada de la altar, replicând astfel urâciunea pustiirii din Macabei; căci masa din cadrul “liturghiei” novus ordo este direct “pe” (1 Mac. 1:57) adevăratul altar de rit roman, deoarece stă deasupra planului orizontal al altarului, și “în preajma” (1 Mac. 1:62) adevăratului altar de rit roman, deoarece masa stă aproape de aspectul vertical al altarului.

 

 

Înapoi la secțiunea principală despre ce s-a întâmplat de fapt cu Biserica Catolică